Londen-rondom kerst

Eind November verandert Londen in kerstsfeer. Etalages worden opnieuw gedecoreerd, Christmas style. Gevels van winkels worden ‘ingepakt’, straten worden opgetuigd met kerstverlichting de een nog mooier en uitbundiger dan de ander.

Wat is er dan leuker om overdag, maar vooral als de duisternis invalt. op pad te gaan met je camera. Natuurlijk kun je de geijkte winkelstraten pakken maar ga eens van deze straten af en duik zijstraten in. Dan kom je op de leukste, gezellige kleine pleintjes of in rustiek versierde straten terecht waar je in alle rust foto’s en filmopnames kunt maken.

Mocht je niet zoveel zin hebben om stappen te zetten in de diverse straten en wijken kies dan voor de hop on hop off bussen of voor de gewone bussen die je door de hele stad vervoeren. ’s Avonds zijn er ook diverse bustours die je door de feestelijk aangeklede straten voeren. Op deze manier hoef je alleen maar te kijken en zijn je voeten ’s avonds ook nog blij met je.

De week voor Black Friday wordt gebruikt om mensen te verlokken om toch echt op Black Friday langs te komen. Veelal zijn er in de week voorafgaand al Black Friday aanbiedingen in de desbetreffende winkels. Wil je dus je slag slaan dan kun je rond deze tijd het beste in Londen zijn. Shoppen en je vergapen aan de mooiste kerstversieringen.

Persoonlijk vind ik deze tijd een heerlijke tijd om door de stad te dwalen, etalages te kijken en te genieten van de mensen in de stad. Het lijkt wel of mensen ‘vriendelijker’ worden rond deze tijd. Zomaar wildvreemden gaan gesprekken met je aan in de pub, groeten je als je langsloopt. Heerlijk om rond deze tijd in een van mijn favoriete steden te zijn.

Covent Garden selfie-hoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *