Surf The W A V E in Bristol

Eind November 2019 bezocht ik The Wave in Bristol. Een van ’s werelds eerste surfarena’s waar kunstmatig golven worden gemaakt en waar je oneindig kunt surfen. Het surfmeer is enkele weken voor mijn bezoek officieel geopend. Het is gelegen in Easter Compton, aan de rand van Bristol, vlakbij de M5 snelweg en is zeer goed bereikbaar.

De eerste surfers testen de golven van The Wave. Surfplezier nabij Bristol voor jong en oud. Filmcredits: The Wave

De surfliefhebbers van Bristol en omgeving kunnen nu het hele jaar door surfen op ‘hun’ waves.
Het is natuurlijk een perfecte locatie om het golfsurfen te leren.
Het is een perfecte locatie om te gebruiken als voorbereiding op mooier weer waarbij je bijvoorbeeld gaat golfsurfen voor de kust van Cornwall.
Het is een perfecte locatie voor de wedstrijdsurfers en pro’s om te gebruiken als trainingsfaciliteit zonder daarvoor naar verre oorden te moeten afreizen.
Tijdens de Olympische zomerspelen van Tokyo in 2020 zal ook het surfen flink in de schijnwerpers staan. Dit zal ongetwijfeld ook de nodige extra bezoekers gaan opleveren voor The Wave in Bristol.

Door gebruik te maken van The Wavegarden Cove technologie verkrijgt The Wave haar surfgolven. Deze technologie heeft de mogelijkheid om tot circa 1.000 golven per uur te maken, wat neer komt op bijna elke 10 seconden een golf. Golven kunnen van 50 cm tot circa 180cm hoog gemaakt worden. Om het surfmeer te vullen is er 26 miljoen liter water gebruikt.

Al met al is er vanaf de start in 2010 bijna 9 jaar over gedaan en 25 miljoen pond geïnvesteerd om voor het eerst de deuren te kunnen openen in 2019 in Bristol. Voor 2023 staat er op de planning om een tweede The Wave locatie te openen in de buurt van Londen.

Het terrein van 75 hectare heeft een 180 meter lang surfmeer, een clubhuis met heerlijk gezond en gevarieerd eten en drinken, een surfshop, café met een geweldig terras met super zicht over het meer en een bar. In het clubhuis kun je ’s ochtends beginnen met een heerlijk ontbijt, heerlijk lunchen en in de namiddag afsluiten met een salade of versgemaakte snack als avondeten. Want actief surfen maakt natuurlijk dat je trek gaat krijgen!

Je gaat er vanaf het voorjaar van 2020 groene weides vinden om te relaxen na het surfen maar ook een terrein waar wilde bloemen worden ingezaaid. Er worden zo’n 16.000 bomen en zo’n 570 meter aan heggen geplant om het totaalplaatje te creëren voor een locatie waar de hele familie een hele dag kan vertoeven in de natuur. Ook zal er in 2020 een familievriendelijke campsite worden geopend met verblijfslocaties zodat je ook langer dan een dag kunt verblijven in The Wave.
Ik heb er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen! Helemaal met een super enthousiast ‘Wave-team’ waarbij Nick Hounsfield het brein is achter dit fantastische project.

Het 180 meter lange surfmeer ligt natuurlijk in het hart maar The Wave is niet alleen maar surfen. Het is het delen van geweldige ervaringen met iedereen die er aanwezig is in een natuurlijke, gezonde omgeving. Het is er ook om je gezondheid en wellbeing te bevorderen en om mensen te helpen de beste versie van zichzelf te ervaren met een hoop plezier tijdens dit proces. Ook voor bezoekers en surfers met een handicap zijn er voldoende mogelijkheden om te surfen bij The Wave.
The Wave kent geen beperkingen!

The Wave is het hele jaar open maar wat kost het surfen dan?
Een uurtje surfen kost circa £40-45 voor volwassenen en circa £30-35 voor kinderen (6-16 jaar).
Prijzen zijn afhankelijk van de periode van het jaar en dagen van de week.
Het is ook mogelijk om er surflessen te volgen
Een 1,5 uur surf session met een leraar is circa £55-60 voor een volwassene en circa £45-50 voor een kind (6-16 jaar).
Bij deze prijzen is alles inclusief wat je nodig hebt om te kunnen surfen. Wetsuit, wetsuit laarzen en een surfboard.

Op het meer zijn er gedeeltes voor de beginner, de gemiddelde en de gevorderde surfers. Ter plaatse kun je voor die dag lezen hoe het meer van The Wave wordt ingedeeld voor wie en op welke tijdstippen.

Mocht je in de buurt zijn en je wilt het eens proberen aarzel dan niet om via de website een plaatsje te reserveren www.thewave.com
Via de website vind je ook de actuele informatie over de openingstijden.
Fotocredits in dit artikel: Press centre for The Wave various photographers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *