GIN – Engeland – Zwitserland

Tijdens mijn reizen probeer ik ook vaak lokale drankjes, met en zonder alcohol. Dit keer een verhaal over de GIN, met alcohol dus, die ik geproefd heb op the Isles of Scilly-Engeland en in Interlaken-Zwitserland.

Isles of Scilly – Scilly Spirit- Island Gin
In 2019 kwam ik met de Island Gin in aanraking. Op mijn voorlaatste dag op the Isles of Scilly toch nog ’s avonds een Gin Tonic proberen. Volgens de barman van het Tregarthen’s hotel moest ik deze GIN van het eiland proberen en nee, niet met gewone tonic, maar met Elderflower Tonic. Of ik zijn advies wilde uitproberen? Jazeker. Nou ik heb er geen spijt van gekregen.

Jeetje wat was dat lekker. Een tweede Gin Tonic volgde snel. Ik was verkocht. Helaas kon ik op dat moment geen fles meenemen omdat ik met het vliegtuig weer naar huis moest en mijn koffer al redelijk vol zat. Die fles is er overigens wel gekomen, per post dat dan wel in een super mooie verpakking met een ‘pricewinning’ fles en persoonlijke boodschap.
De destilleerderij is ook te bezoeken en je kunt er zelfs je eigen GIN maken op de GIN school. Meer info: www.scillyspirit.com

Dit is wat Scilly Spirit zelf zegt over hun Island Gin:
NOSE
Lovely balance of piney juniper, piquancy of cardamom, with a hint of orange, herbal lime leaf and warm familiar notes of cassia.
PALATE
Full and rounded in the mouth, with soft citrus and juniper on the fore, followed by layers of fennel, a fruity peppery note and subtle spice. The savoury tones of the pepper and cardamom are balanced by a touch of sweetness from the orange and fennel.
FINISH
Balanced with spice notes from pepper and cardamom with warm sweet notes from the cassia. Kaffir lime delivers the subtle citrus notes on the finish, encouraging another sip!

IDEAL SERVE
A large measure of Island Gin over ice, garnished with a fresh kaffir lime leaf and a dried orange slice, with two measures of tonic. Our carefully chosen, and ethically sourced botanicals are steeped for 48 hours. This allows all the flavours and oils to infuse the spirit. Once the gin has been created, we leave it to rest for at least two weeks to enable the flavours to meld and marry together, to create a smooth rounded spirit.


Mijn tweede GIN tasting maakte ik mee in Interlaken-Zwitserland bij een bezoek aan de Rugenbräu Distillery. Hier wordt de Swiss CRYSTAL GIN gebotteld. Het bergwater uit het Berner Oberland wordt gebotteld, gemengd met de kruiden en specerijen. Door middel van een speciaal proces krijgt het zijn unieke smaak, mede doordat het destillaat na het bottelproces langs een Bergkristal loopt voor verdere verwerking.

Voor de tweede keer dit jaar was ik heel erg blij tijdens een GIN proeverij. Ook deze GIN heeft zijn eigen, unieke smaak en is ook prachtig verpakt in een mooie groene fles. Kortom mijn drankwagentje thuis heeft er een tweede groene GIN fles bijgekregen waar ik ook op gepaste momenten zal van gaan genieten.
Meer info over deze unieke Swiss CRYSTAL GIN vind je hier: www.swisscrystalgin.com

Dit is wat Rugenbräu zelf zegt over hun Swiss CRYSTAL GIN:
Im einzigartigen Charakter des Swiss Crystal Gin spiegeln sich seine Herkunft und Herstellung. Swiss Crystal Gin wird im Herzen des Berner Oberlandes destilliert und mittels eines speziellen Verfahrens veredelt. Nach einem sorgfältigen Brennprozess läuft das Destillat zur Vollendung über einen Bergkristall. Die Herkunft von Swiss Crystal Gin prägt sich zudem im verwendeten Gebirgswasser sowie den alpinen Botanicals aus. Ein frischer Hauch von Zitrusfrüchten rundet die eleganten Geschmacksnoten der 12 Ingredienzen dieses Schweizer Premium Gins harmonisch ab.

Swiss Crystal Gin verfügt über einen aromatischen Wacholderduft, abgerundet durch ein frisches Bouquet aus Zitrusfrüchten, welches von einem Hauch von Pfefferminz eleganten Zimt- und Kardamom-Tönen vollendet wird. Im Gaumen wird die typische Wachholdernote mit einer harmonischen Balance aus Zitronen- und Mandarinen-Aromen vereint. Der würzige Auftakt geht in eine mineralische Frische über. Im langen Abgang offenbart sich eine Komposition aus zartbitteren Alpenkräutern und einem Hauch von Gewürznoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *