the Isles of Scilly – Another world is closer than you think!

Hoe het allemaal begon…….. Manlief komt thuis van een klant. Ik heb een onderdeel voor onze komende vakantie in Cornwall, luister…… Ik kijk hem aan. Jij? Ja ik! Oh jee denk ik bij mezelf. Normaal gesproken houdt hij zich niet bezig met het plannen van onze gezamenlijke reizen. Nou vertel dan maar, ik ben wel nieuwsgierig geworden. Wij gaan tijdens onze Cornwall reis een dag naar the Isles of Scilly. De wat? the Isles of Scilly, pak de laptop maar we gaan het bekijken. Zo kwam ik voor het eerst in aanraking met the Isles of Scilly in 2018. Wow, ik ben onder de indruk en dit gaat zeker een reisonderdeel worden.

In 2018 wordt het bezoek aan the Isles of Scilly een dagtrip. Via Isles of Scilly Travel boek ik een Fly and Sail arrangement.
website Isles of Scilly Travel: https://www.islesofscilly-travel.co.uk/

Lees in deze blog alles over het vervoer naar en van the Isles of Scilly

Fly and Sail
Dit populaire arrangement geeft je de kans om in één dag het hoofdeiland St. Mary’s van the Isles of Scilly te bezoeken. Door deze combinatie heb je veel ‘bezoektijd’. Je vliegt met het vliegtuig, de Skybus, naar de eilanden. Zo krijg je de unieke kans om de eilandengroep uit de lucht te bekijken. Met een korte vlucht van 15-20 minuten ben je er zo vanaf Land’s End Airport. De terugreis naar Penzance gaat met de Ferry, the Scillonian III. Deze trip duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Het vertrek is in de namiddag rond 17:00 uur. Voldoende tijd om tijdens de tocht over de oceaan te genieten van de vergezichten, het leven in en boven de oceaan en de prachtige Cornwall kust.

Dit is een ideale gelegenheid om in te passen tijdens een rondreis door Cornwall. Je auto parkeer je net buiten Penzance op een speciale parking van the Isles of Scilly travel. Je word per transfer naar het vliegveld van Land’s End gebracht. Na terugkomst in Penzance met de Ferry word je weer naar de parking teruggebracht. Als je per trein in Penzance arriveert of je hebt een onderkomen in Penzance dan kun je ook gebruik maken van de transfer vanuit Penzance naar de luchthaven tegen een kleine toeslag. De ferry brengt je dan terug direct naar Penzance.

Skybus, het vliegtuig naar the Isles of Scilly
Natuurlijk kun je ook heen en terug vliegen naar the Isles of Scilly. Niet alleen vanaf Land’s End maar ook vanaf Exeter, Newquay. Vanaf Newquay is het ca. 30 minuten vliegen. Vanaf Exeter is het ca. 60 minuten vliegen. Dit is dan perfect te combineren met een vlucht vanuit Nederland, eventueel met een overstap via Londen. Er wordt het gehele jaar gevlogen naar the Isles of Scilly. Maar let op! Vliegen brengt ook weerrisico’s met zich mee. Het kan dus zijn dat je vlucht uitvalt vanwege slechte of gevaarlijke weersomstandigheden. Hou hier dan ook rekening mee.

Penzance helicopters
In 2020 is er ook de mogelijkheid om per helicopter van Penzance naar St. Mary’s of Tresco te vliegen. Met een AW139 helicopter wordt er ca. 17 keer per dag heen en terug gevlogen met een vliegduur van ongeveer 15 minuten. Deze service wordt het gehele jaar door uitgevoerd door Sloane Helicopters, een bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in luchtvervoer. Met een pendelbus vanaf het treinstation van Penzance word je naar de Heli-port gebracht met een electrische busje. Ook hier geldt dat het vervoer per helicopter afhankelijk is van de weerscondities. Bij slecht weer geen vlucht.
Meer info: https://penzancehelicopters.co.uk/

Scillonian III – ferry
In ongeveer 2 uur en 45 minuten vaar je van Penzance naar St. Mary’s met de ferry. In de ochtend vertrekt de ferry om ca. 09:00 uur vanuit Penzance. In de namiddag verlaat de ferry vanuit de haven van St. Mary’s om ca. 17:00 uur the Isles of Scilly. Je geniet tijdens de overtocht van Cornwall’s kust en het leven op en onder water. Aan boord ontbreekt het je aan niets in het on-board café. Western Rocks Coffe Co. serveert warme en koude dranken en warme en koude snacks. Dit is ook de meest ideale vervoersmethode om je hond mee te nemen naar de uitermate hondvriendelijke eilandengroep.
Kom je met eigen vervoer dan parkeer je op de Isles of Scilly Travel parking net buiten Penzance en word je met de transferbus naar de haven gebracht, dit gaat hetzelfde als je weer terugkomt in Penzance. Vanuit het treinstation is het ca. 8 minuten lopen naar het havengebouw van the Scillonian III.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *