England’s Great West Way

Great West Way totale route
route Great West Way

WELKOM OP ENGLAND’S GREAT WEST WAY.
DEZE NIEUWE, 200 KM LANGE ROUTE TUSSEN LONDEN EN BRISTOL IS GEBASEERD OP EEUWENOUDE WEGEN EN SLINGERT DOOR HET IDYLLISCHE PLATTELAND, OUDE DORPEN EN AANTREKKELIJKE STEDEN.


Aan het ene uiteinde ligt Londen, het ideale beginpunt met zijn wereldberoemde, vorstelijke bezienswaardigheden en rijke culturele erfgoed. Aan het andere uiteinde liggen Bath en Bristol. Die twee steden liggen dicht bij elkaar, maar hebben een totaal andere persoonlijkheid. Bath is geliefd om zijn klassieke, vroeg 19e-eeuwse Regency-architectuur en romantische, literaire connecties. Bristol is een en al dynamiek met alternatieve kunst, muziek en eetervaringen en bovendien beroemd als kweekvijver van onafhankelijke geesten als Brunel en Banksy. Tussen de twee steden ligt het relaxte stadje Henley-on-Thames, sfeervolle dorpen als Pewsey en weelderig groene landschappen.

Deze plaatsen zijn allemaal intrinsiek met elkaar verbonden en zeker een bezoek waard, maar de Great West Way heeft meer te bieden dan een route van A naar B …

De Great West Way is gemaakt voor reizigers voor wie de reis op zich net zo belangrijk is als de bestemming. Voor reizigers die geïnteresseerd zijn in al het kleurrijke dat ze onderweg tegenkomen en in de grote avonturen die leiden tot een onverwachte omweg of een ander verloop. Zoals misschien de langverwachte reis naar Stonehenge, die je naar de geheime stenen van Avebury leidt en naar 4000 jaar aan geschiedenis waarvan je het bestaan niet kende. Of een lunch in Salisbury, net buiten de route van de Great West Way, in een tegendraadse microbrouwerij waar je ongepland de hele middag doorbrengt. De route gaat over ja zeggen tegen nieuwe ervaringen. Over genieten van zowel de kleine, eenvoudige en toch heel bijzondere dingen als de grote belevenissen en bezienswaardigheden.

De Great West Way is gemaakt voor zelfstandig reizen: solo, met je gezin of met vrienden. Het soort reis dat je zintuigen op scherp zet waardoor je de wereld met een frisse blik ziet. Dankzij de A4 Great West Road, de Great Western Railway, de rivier Theems, het Kennet and Avon Canal en de vele voet- en fietspaden kun je zelf bepalen hoe je je verplaatst.
Je kunt ook een combinatie maken van verschillend vervoer, afhankelijk van de lengte en breedte van je reis. Kies een mooie mix van boot, fiets, auto en trein zodat je alles kunt zien en doen wat jou het meeste aanspreekt, van het beroemde tot het excentrieke.

Het is tijd om op zoek te gaan naar het échte Engeland. Discover your way.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *