Egypte

Marhaba! in Egypte

Voor mij is het de eerste keer dat ik Egypte bezoek. Egypte, ik heb er veel over gehoord van klanten, maar ben er zelf nog nooit geweest. De periode waarin ik er ben is een van de, normaal gesproken, warmste maanden met gemiddeld 12 zonuren per dag. De watertemperatuur begin juni ligt gemiddeld rond de 29 graden. Ik maak tijdens mijn verblijf ook nog de laatste dagen van de Ramadan van nabij mee.

Egypte is het grootste en bevolkingsrijkste land van Noord-Afrika. Op een miljoen vierkante kilometer leven hier bijna 95 miljoen mensen. De meeste inwoners vind je in het Nijldal, de Nijldelta of in de hoofdstad Caïro. Sinds 1922 is Egypte onafhankelijk.

In deze reis voor mij geen bezoek aan piramides, tempels, oases en plaatsen van beroemde opgravingen. Ik ga hotels bezoeken allen gelegen aan de Rode Zee en toeristische activiteiten meemaken in de woestijn.

De locaties in het programma van de touroperator ETI (Express Travel International) zijn de plaatsen Hurghada, Port Ghalib, Soma Bay en Makadi Bay. ETI is in Duitsland al jaren marktleider op het gebied van vakanties naar Egypte. Hun eigen Red Sea hotelketen is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens deze reis zal ik dan ook in een aantal Red Sea hotels verblijven.

Waarom heb ik mij aangemeld voor deze studiereis? Mijn klanten hebben mij nieuwsgierig gemaakt. Natuurlijk kan ik een reis voor ze uitzoeken en boeken naar een bestemming waar ik zelf nog nooit ben geweest. Ik zoek de informatie op of vraag het mijn collega’s die er al wel zijn geweest zodat ik een goed advies kan geven en een mooi reisvoorstel kan maken.

Vooral voor een verblijf in de wintermaanden is er bij mijn klanten vraag naar Egypte. Deze maanden zorgen voor een aangename temperatuur overdag. Niet te warm en niet te koud met een, nog steeds, aangename watertemperatuur. Kortom ideaal om het, normaal gesproken, koude kikkerlandje te verlaten en de zon op te zoeken. Vanuit Nederland en Duitsland is het ca. 5 uren vliegen met een directe vlucht.

VISUMPLICHT EGYPTE
Voor het reizen naar Egypte is een visum nodig. Dit kun je vooraf online aanschaffen of ter plaatse bij aankomst. Je visum is 90 dagen aaneengesloten geldig. Boek je een reis via een touroperator dan verzorgt deze vaak je visum bij aankomst. De reisleiding wacht je op bij hun eigen balie voordat je door de douane gaat en controleert alle gegevens die je vooraf invult. Je krijgt dan van de reisleiding ter plaatse het benodigde visum.

Je kunt kiezen uit een single entry of een multiple entry visum. Bij een single entry reis je Egypte eenmalig binnen in mag je maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven. Bij een multiple entry kun je meerdere keren, binnen de geldigheidsduur van 90 dagen, Egypte binnenreizen. Elke keer mag je na het binnenreizen maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven.

De kosten voor de aanschaf van een visum voor Egypte liggen tussen de 25 en 40 euro

Mijn vlucht gaat van Düsseldorf naar Hurghada met Condor. Op de heenvlucht loopt het vliegtuig vertraging op doordat de start moet worden afgebroken vanwege een melding van een technisch mankement. De piloot besluit hierop de start af te breken. Ik kan je vertellen dat is geen fijn gevoel. Je bent enkele seconden verwijderd van het opstijgen en ineens gaat het toestel vol in de ankers op de startbaan. Helemaal als je een lichte paniek hoort in de stem van de piloot of co-piloot hoort als hij zijn cabincrew instrueert.

Afgebroken start, iedereen weer uit het vliegtuig en wachten tot er nieuws komt over het vervolg van de reis. Na een aantal uren wachten, met gebrekkige informatie verstrekking, komt het nieuws dat er een nieuw toestel wordt ingevlogen vanuit Frankfurt naar Düsseldorf en dat we daarmee naar Hurghada gaan vliegen. Al met al loopt de vertraging op. In ons oorspronkelijk vluchtplan stond een aankomst om 16:30 uur lokale tijd. Dit gaat nu rond 23:00 uur worden, zo niet later. 

Na de formaliteiten en douane gepasseerd te zijn worden wij opgewacht door Mahmoud. Dit is onze lokale gids van de agent ter plaatse, CET (Cairo Express Travel). De transferbus van ETI brengt ons naar ons eerste verblijfshotel Siva Grand Beach 4* in Hurghada. Het diner hebben we door de vertraging gemist maar gelukkig staan er nog wat sandwiches en fruit ingepakt op de kamer met een aantal drankjes in de minibar. 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *