Egypte studiereis Port Ghalib

De locaties in het studiereisprogramma van de touroperator ETI (Express Travel International) zijn de plaatsen Hurghada, Port Ghalib, Soma Bay en Makadi Bay. ETI is in Duitsland al jaren marktleider op het gebied van vakanties naar Egypte. Hun eigen Red Sea hotelketen is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens deze reis zal ik dan ook in een aantal Red Sea hotels verblijven.

Waarom heb ik mij aangemeld voor deze studiereis? Mijn klanten hebben mij nieuwsgierig gemaakt en ik wil het zelf gaan zien en beleven.

DAG 4
We vertrekken vandaag uit Hurghada en rijden langs de kust en door de woestijn naar Port Ghalib. Het is vanuit Hurghada een lange rit en halverwege op de route hebben we dan ook een plaspauze. Voor gasten die hier willen verblijven is het handiger om op Marsa Alam aan te vliegen, dan is de transfer korter.

THE PALACE PORT GHALIB***** is ons verblijfhotel voor de komende twee nachten. Dit hotel heeft stijlvolle kamers en suites. De 309 kamers en suites hebben allemaal een balkon of terras. De zoutwater lagune ligt voor het strand van het hotel en even verderop de Rode Zee. In het hotel vind je diverse restaurants waar je zowel binnen- als buiten kunt eten. Naast de lagune, de rode zee en het zwembad is er ook een Grand Spa. Hier kun je je heerlijk laten verwennen met massages, sauna baden en nog veel meer om je lichaam te laten verwennen.

Op loopafstand van het hotel vind je ook de Port Ghalib International Marina waar overdag en ’s avonds altijd wat te doen is.

Ik check in en ga proberen in, zo op het eerste gezicht, dit doolhof mijn kamer te vinden. Snel omkleden want een tweede activiteit staat op het program. Met een quad de woestijn in. Op ongeveer 10 minuten rijden van het hotel is dit al mogelijk en zit je redelijk midden in de woestijn. ‘Oude’ kleding aan die vies mag worden, een doek mee en gaan met die banaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Travel4Ublog

Informatie, verhalen, tips over bestemmingen, onderkomens en over hoe je een reis (zelf) kunt boeken of kunt laten boeken.

Get in Touch / Contact

Email: marjan@travel4u.nl

Telefoon/Whatsapp:
0031 – (0)6 22 22 7607