Botanische tuinen Zuid-West Engeland en Isles of Scilly / het Eden Project

Het is voor mij altijd ‘schipperen met tijd’als ik dit gedeelte van Engeland bezoek. Er is ook zo veel moois te zien.

Zelf heb ik, tot nu toe, drie bijzondere locaties mogen bezoeken. Als eerste laat ik jullie kennismaken met het Eden Project in Bodelva-St. Austell.

‘Onze’ Nederlander Tim Smit mocht dit project in 1995 starten en zes jaar daarna de deuren openen. Het Eden Project is gesitueerd in een oude porseleingroeve in Cornwall.

Tijdens mijn eerste Cornwall tour dacht ik dat ik genoeg had aan een paar uurtjes hier ronddwalen. Nou vergeet het maar! Wil je alles rustig bekijken, ontdekken en beleven trek er dan maar een hele dag voor uit. Zowel binnen als buiten is er voldoende te zien om een dag te vullen.

De gigantische Biomen springen direct in het oog bij binnenkomst. Vanuit de diverse plekken op het terrein zie je ze staan. Deze glazen koepels herbergen indrukwekkende bomen, bloemen en planten van over de hele wereld.

In het Regenwoud Biome / Rainforest Biome kun je vier regenwoud omgevingen beleven. Tropische eilanden, Zuid Oost Azië, West Africa en Zuid Amerika. Je betreedt het grootste indoorregenwoud ter wereld. Wil je relaxed alles bekijken trek er dan zeker anderhalf uur voor uit. Meer dan 1000 plantensoorten kom je hiertegen in een temperatuur die varieert tussen de 18 en 35 graden Celsius.

De andere Biome op het terrein welke is verbonden met het Rainforest Biome is het Mediterranean Biome.

In het Mediterranean Biome kom je ook het Mediterraans terras tegen. Lekker eten en drinken omringd door de vegetatie uit de Mediterranee in deze Biome.

Denk bij het Mediterraans terras aan Toscaanse Antipasti en pasta, Spaanse Paella, Cornish Crab Risotto, Lamstajine, Sangria, Cornish appelsap, Eden’s Muddy Frog wijn, heerlijke Zuid Afrikaanse wijnen en ga zo maar door.
In de Mediterraanse Biome vind je meer dan 1000 bloemen en planten uit de Mediterranee, Zuid Afrika, Californië en West Australië. Trek voor deze Biome minimaal een uur uit om te ervaren. De temperatuur schommelt hier tussen de 9 en 25 graden Celsius.

In de fantastische outdoor tuinen onderga je diverse geursensaties, momenten om in stilte te genieten van zoemende bijen, rondfladderende vlinders, vele vogelsoorten en fantastische bomen, bloemen en planten uit alle windstreken.

In het CORE gebouw op het terrein vind je de permanente tentoonstelling Invisible Worlds. Hier ontmoeten kunst en wetenschap elkaar. Super interessant voor volwassenen en kids. Voor zowel kids als volwassenen kun je hier in het LAB zelf dingen onderzoeken en verklaren. Je ziet hier dingen die je zelf niet kunt voorstellen hoe zoiets is ontstaan en hoe we het gebruiken in onze huidig e samenleving. Ook hier geldt neem je tijd om te ontdekken, te doen en te ervaren.

Aan avontuurlijke doe-dingen voor kids en volwassenen ontbreekt het zeker niet bij het Eden Project. Bij hangloose adventures komt dit alles aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *